QoverMe fietsverzekering

vanaf € 5,45 p/m

Bij verzekeraar QoverMe heeft u de keuze uit twee typen fietsverzekeringen. Dit zijn de basis fietsverzekering met dekking ‘diefstal’ en de uitgebreide omnium fietsverzekering met dekking ‘diefstal én materiële schade”. Bij beide fietsverzekeringen is 24-uurs fietsbijstand inbegrepen. QoverMe verzekert bijna ieder type fiets tot een waarde van maximaal €10.000 en tot 3 jaar na de 1e verkoop.

Diefstaldekking

Met de diefstaldekking van QoverMe wordt de aankoopwaarde van de fiets en alle vaste originele accessoires (max. €100 ) vergoed bij diefstal. Een bijkomend voordeel is dat QoverMe de taxirit naar huis vergoedt met een maximumbedrag van €200,-.

Schadedekking

Wanneer u extra goed verzekerd wilt zijn, kan u kiezen voor de uitgebreide dekking, inclusief schadedekking. De uitgebreide omnium fietsverzekering van Qoverme vergoedt de kosten die ontstaan bij de herstellingen voor materiële schade die u aan uw fiets oploopt als gevolg van een ongeval, vandalisme, overstroming en brand. Gedurende het herstelproces van uw fiets ontvangt u van QoverMe een vervangfiets met een maximumduur van 7 dagen.

Voordelen QoverMe fietsverzekering

Bij het afsluiten van een QoverMe fietsverzekering geniet u van verschillende andere voordelen, waaronder:

 • U bent verzekert voor alle types fietsen;
 • Wereldwijde diefstal- en schadedekking;
 • Vervoer naar uw woonplaats of bestemming na diefstal of pech;
 • Fietsbijstand 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Verzekerde fietsen

De verzekering is bestemd voor natuurlijke personen vanaf 18 jaar, particulieren, ondernemingen en zelfstandigen die in België gedomicilieerd zijn. Onder de fietsverzekering bij QoverMe vallen tde fietsen die eigendom zijn van de verzekeringnemer. Zij aanvaarden onderschrijvingen voor fietsen tot drie jaar oud. Elektrische fietsen vallen onder de schade- en diefstalverzekering mits deze een trapondersteuning heeft tot maximaal 25 km/uur.

Wat is niet verzekerd?

Waarborg diefstal

 • Accessoires die niet vast of origineel zijn.
 • Diefstal van de fiets indien deze zich op een voor het publiek toegankelijke plaats of in een al dan niet afgesloten gemeenschappelijke ruimte bevond indien de verzekerde fiets niet met een
  goedgekeurd slot aan een vast punt is bevestigd, hetzij ABUS BORDO PLUS, ART cat 2 of Sold Secure Silver (ou Gold).
 • Wielen, banden en batterijen voor zover deze apart worden gestolen.
 • De vrijstelling van 10% van de totale verzekerde waarde, met een minimum van €50,- en maximaal €200,-.

Waarborg Materiële schade

 • Esthetische schade of slijtage.
 • Schade aan de accessoires die niet permanent aan de fiets zijn bevestigd.
 • Persoonlijke schade.
 • Schade ten gevolge van slijtage of technisch defecten.
 • De vrijstelling van 10% van de totale verzekerde waarde, met een minimum van €50, – en maximaal €200 ,-

Duurtijd polis

De duurtijd van de QoverMe fietsverzekering bedraagt maximaal 3 jaar na de eerste verkoop. Indien u de fiets tweedehands heeft aangekocht, wordt de fiets verzekerd tot 3 jaar nadat de eerste eigenaar deze heeft aangekocht.

Premie betalen

De premie van de fietsverzekering wordt jaarlijks inrekening gebracht. Bij verlenging ontvangt u een uitnodiging van QoverMe met een betalingsverzoek.

Downloads

Algemene Voorwaarden QoverMe Fietsverzekering

Verzekeringskaart QoverMe Fietsverzekering

 

vanaf € 5,45 p/m