Beste e-bike verzekering

Voor iedereen geldt dat een gepersonaliseerde verzekering aan eigen wensen de beste e-bike verzekering is. De een heeft immers andere wensen dan de ander. Bepaal daarom vooraf wat belangrijk is voor u en wat het best past in uw situatie. Afhankelijk van de aanschafwaarde en de woonplaats kan u eenvoudig op de pagina een e-bike verzekering vergelijken en afsluiten. Vergelijk eerst de verschillende verzekeringen, vervolgens kiest u uw dekking. Het is mogelijk uw e-bike te verzekeren tegen onder andere: diefstal, beschadiging, fietsbijstand, periode aankoopwaarde vergoeding en tot slot het franchisebedrag. 

De beste e-bike verzekering is dus afhankelijk per persoon. Zo kan bijvoorbeeld iemand die in een grote stad woont, waar meer e-bikes gestolen worden dan in dorpen, een e-bike verzekering afsluiten die uitgebreider is dan de basisverzekering. Het risico op vernieling en / of diefstal is namelijk relatief groter. Loopt u meer risico? Dan heeft u natuurlijk een groter belang bij een uitgebreide e-bike verzekering. Op de volgende pagina kan u e-bike verzekeringen te vergelijken

Diefstal E-bikes

Het aantal diefstallen van elektrische fietsen is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Voornamelijk exemplaren uit het hogere prijssegment blijken het doelwit te zijn van criminele organisaties. Desondanks dat deze fietsen goed op slot en veilig opgeborgen staan, krijgen de fietsdieven het vooralsnog te vaak voor elkaar om de fietsen mee te nemen. Alhoewel een e-bike verzekering afsluiten niet verplicht is, raden wij het dus ten allen tijden aan om dit wél te doen.  

Dekking beste e-bike verzekering

Net als bij andere fiets verzekeringen worden verzekeringen aangeboden in een basispolis en aanvullende dekking. De polis met aanvullende dekking heeft logischerwijs een hogere premie dan de basispolis. Doorgaans worden door de verzekeraars twee verschillende pakketten aangeboden bestaande uit de volgende dekking: bij een basispakket wordt in bijna alle gevallen diefstal inbegrepen en wordt beschadiging afhankelijk van de verzekeraar gedekt. Bij een compleet pakket wordt net zoals bij het basispakket de diefstal en schade bij de verzekering inbegrepen. Daarbovenop komt dan nog de fietsbijstand. Alle dekkingen en meer zijn te vinden op de pagina elektrische fiets verzekering vergelijken. Met deze overzichtelijke tabel kan u gemakkelijk jouw gewenste e-bike verzekering vinden en afsluiten.