Allianz Assistance fietsverzekering

vanaf € 3,20 p/m

Allianz Assistance fietsverzekering

Bij Allianz heeft u de keuze uit twee fietsverzekeringen. Dit zijn namelijk de basis fietsverzekering met dekking ‘diefstal’ en de uitgebreide fietsverzekering met dekking ‘diefstal, schade en pechhulp’. Voor beide verzekeringen is het mogelijk om u te verzekeren voor zowel de gewone fiets als voor een elektrische fiets. 

Basisdekking 

De basisdekking heeft een looptijd van 1 jaar. Voor diefstal bent u wereldwijd verzekerd, dit geldt echter niet voor schade. Deze dekking komt zonder pechhulp. Wel krijgt u de volledige aankoopwaarde terug en betaalt u geen aansluitende poliskosten. 

Uitgebreide dekking

Wanneer u extra goed verzekerd wilt zijn, kan u kiezen voor de uitgebreide dekking. Hiervoor bent u voor zowel schade als diefstal wereldwijd verzekerd. Ook ontvangt u pechhulp in de Benelux en 30 km over de grens. Uiteraard krijgt u de volledige aankoopwaarde terug en betaalt u geen aansluitende poliskosten. De looptijd van deze verzekering betreft 1 jaar.

Deze verzekeringen zijn af te sluiten voor de gewone fiets en de elektrische fiets.

Fietsverzekering Allianz

Met de Allianz fietsverzekering bent u wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. U heeft recht op pechhulp in België, Luxemburg, Nederland en zelfs over de grens in Frankrijk en Duitsland. Mits u minimaal 1 km verwijderd bent van uw woonadres. De maandelijkse premie is gebaseerd op de aanschafwaarde en het type fiets dat u heeft.   

Voordelen Allianz fietsverzekering

Bij het afsluiten van een Allianz fietsverzekering geniet je van verschillende voordelen, waaronder:

 • U bent verzekert voor alle type fietsen.
 • Wereldwijde diefstal- en schadedekking.
 • Geen afschrijving in de eerste 3 jaar.
 • Vervoer naar uw woonplaats of bestemming tijdens pech.

Verzekerde fietsen

Om in aanmerking te komen van een fietsverzekering van Allianz Assistance in België dient u zich aan de volgende voorwaarden voldaan te worden: u bent een natuurlijk- of rechtspersoon en u woont in België of Luxemburg. U moet ook ingeschreven staan bij de burgerlijke stand.

Onder de fietsverzekering bij Allianz vallen tweewielers die eigendom zijn van de verzekerde persoon of verzekeringnemer. Zij aanvaarden onderschrijvingen voor fietsen tot drie jaar oud. Elektrische fietsen vallen onder de schade- en diefstalverzekering mits deze een trapondersteuning heeft tot maximaal 25 km/uur. Tevens worden accessoires alleen meeverzekerd indien deze vastgeschroefd zijn aan de fiets. Deze accessoires dienen zichtbaar te zijn op de factuur tijdens de aankoop van de fiets. 

Dekking Allianz fietsverzekering

De dekking van fietsschade, diefstal en bijstand is afhankelijk van de soort fietsverzekering.

Waar ben ik niet voor verzekerd?

 • Fietsen 3+ jaar oud bij onderschrijving.
 • E-bikes die sneller gaan dan 25 km/u.
 • Losse fiets accessoires zoals fietstassen, manden, navigatiesystemen en kinderzitjes.
 • Pechhulp binnen één kilometer van woon of vakantieadres.
 • Fietswedstrijden en trainingen.
 • Fiets zonder toezicht achterlaten.
 • Beschadiging aan fiets door krassen.
 • Slijtage.
 • Schade of diefstal aan kettingkast, kabels, banden, batterijen en bel.
 • Opladen batterij.

Duurtijd polis

De Allianz fietsverzekering begint op het moment van aanvraag en eindigt 1 jaar later. Op het moment dat er een totaal verlies of diefstal van uw fiets plaatsvindt, dan eindigt de dekking automatisch.

Premie betalen

U bent pas verzekerd wanneer u de eerst premie heeft betaald. De eerste premie dient u binnen 14 dagen te voldoen. Wanneer de premie niet tijdig wordt voldaan, dan is er vanaf de ingangsdatum  geen sprake van dekking. Voor de volgende premiebetaling krijgt u 30 dagen tijd om jouw betaling te voldoen. 

Hoe wordt de schade vastgesteld en vergoed?

Neem zo spoedig mogelijk contact met Allianz op indien u schade hebt. Als er namelijk meer kosten zijn ontstaan doordat u Allianz niet direct op de hoogte hebt gebracht, dan wordt de vergoeding beperkt tot het oorspronkelijke bedrag dat betaald had moeten worden. Dat betekent dus dat overige gemaakte kosten niet worden vergoed. Als u het formulier naar waarheid hebt ingevuld, dan bepaald Allianz de hoogte van de schade. Lever hier als bewijsstuk de originele rekeningen bij. Vervolgens hoort u zo snel mogelijk van Allianz of de schade vergoed wordt. 

Polisvoorwaarden Allianz fietsverzekering

Algemene voorwaarden fietsverzekering Allianz

 

 

vanaf € 3,20 p/m